Økologisk makeup

Økologisk makeup

Økologi… hvad betyder det og hvad er det egentlig for noget?

Huden er kroppens største organ og beskytter kroppen mod påvirkninger udefra. Vidste du at kroppen optager mere kemi gennem de produkter du påfører din hud, end gennem de fødevarer du spise?. Ved at bruge økologisk makeup, minimerer du dit indtag af de uønskede stoffer.
Jo større del af et makeup produkt der er af naturlig oprindelse, jo mere sikker kan du være på at makeuppen ikke indeholder kemiske stoffer der f.eks. er under mistanke for at være kræftfremkaldende eller hormonforstyrrende.

Økologiske makeup produkter skåner miljøet, da råvarerne dyrkes mere skånsomt for omgivelserne. De fleste producenter af økologiske skønheds produkter fokuserer på bæredygtighed og miljø i alle led i produktionen. Ved dyrkning af økologiske planter, må der f.eks. ikke anvendes pesticider, biocider eller fungicider, så ved at købe økologiske produkter er du med til at forbedre jordkvaliteten, beskytte vores drikkevand og støtte biodiversiteten. Og ikke mindste passe på dig selv!!!

 

Hvornår er makeup økologisk?

Der findes en række certificeringsorganer der har forskellige kriterier for deres økologiske certificeringer, herunder NATRUE, BDIH, Ecocert og Soil Association, som du kan læse mere om her.
Disse certificeringer hjælper dig som forbruger til at vælge økologisk. Men der er dog stor forskel på de enkelte certificeringers krav til hvor stor en andel der skal være af økologiske ingredienser.

Eksempelvis kan nævnes at EcoCert har et krav om min 20% økologiske ingredienser og Natrue har et krav på min 70% indehold af økologiske ingredienser.

Nvey Eco har NATRUE Certificering og har over 80% økologisk indehold i alle vores makeup produkter til ansigt, øjne og læber

Nogle kosmetiske ingredienser, herunder sæbestoffer, visse virkestoffer og konserveringsmidler samt emulgatorer, kan aldrig fås økologisk. Det sætter en naturlig grænse for, hvor stor andelen af økologiske ingredienser der kan være i et produkt. Derfor er det f.eks. nemmere at lave en kropsolie med et højt økologisk indehold end en shampoo med højt økologisk indhold, da hovedingrediensen i shampoo er sæbestof der ikke kan fås økologisk.

I Forbrugerombudsmandens vejledning om miljømæssige og etiske påstande i markedsføringen angives det, at 95 % af et økologisk kosmetisk produkt (eksklusiv vand) skal stamme fra økologisk produktion, mens 20 % af det totale produkt (inklusiv vand) som et vejledende udgangspunkt skal være økologisk.

Nvey Eco måler altid vores økologisk indehold i forhold til hele produktets vægt det vil sige inkl. vand og alle vores produkter er over 80% i økologisk indehold.

 

Kan man få 100% økologisk makeup?

Der findes kun meget få produkter, der indeholder 100 % økologiske ingredienser og disse vil ofte være vandfrie og baseret på olier.

Nvey Eco’s Organic Lip Lustre er 100% økologiske.

Så snart et produkt indeholder vand kan det ikke være 100% økologisk, da vand ikke anses for at være økologisk.  Makeup, der er baseret på mineraler kan heller ikke klassificeres som økologisk, da mineraler heller ikke anses for at være økologiske.

 

Er Svanemærkede produkter økologiske?

Svanemærket fortæller ikke om et produkt er økologisk eller har økologiske ingredienser, men kun at et produkt er fremstillet efter de krav, der stilles til indhold, miljø og nedbrydelighed.

 

Indeholder økologisk makeup produkter nano materialer?

Som regel tillader certificeringsordningerne ikke at økologisk makeup produkt indeholder nano materialer.

Nvey Eco indeholder ikke nano materialer.

 

Hvordan konserveres økologiske makeup produkter?

Nogle produkttyper kræver ikke konservering, men så snart der tilsættes vand bliver det nødvendigt at konservere, da vandet giver grobund for bakterier. Her kan de konventionelle konserveringsmidler bruges, men de forskellige certificeringsenheder sætter deres krav til hvilke der må bruges.

Emballagen har også en indflydelse på, om hvordan et produkt skal konserveres. Detaljer som mørke flasker kan også hjælpe til med at produktets kvalitet ikke forringes. Lufttæt emballage som pumpeflasker kan også hindre, at bakterier kommer ind og derfor mindske behovet for konservering. Derudover har nogle olier, urter og æteriske olier en naturlig konserverende egenskab.

Nvey Eco konserverer med A, D og E Vitamin der samtidig har plejende egenskaber på huden.

 

Et vigtigt element i økologisk tankegang er bæredygtighed. Formålet med økologisk produktion er at bevare og øge jordens frugtbarhed samtidig med at vi skaber harmoni mellem planteproduktion og husdyrbrug.

 

Eat this!

Økologien er ikke kun en trend for os vi siger – faktisk kan alle ingredienser i Nvey Ecos produkter spises.